“Lentevibes” met tips om hier van maximaal van te profiteren

De lente komt eraan. Hoog tijd om weer een goed sporthumeur te creëren. Om je op weg te helpen, deel ik deze tips met jou. Vergeet de belangrijkste vooral niet: omarm het feit dat je motivatie verandert. Net als de tijden van het jaar.

Begin het seizoen meteen goed en ruim je hoofd op. Dat doe je door meer in je lichaam te komen, en door sportief buiten te zijn. En als je dan toch lekker bezig bent, ruim ook gelijk je huis op. Een opgeruimd huis geeft rust en maakt je zelfs gelukkiger. Begin bij het begin, met deze tips.

1. Hardlopen is je beste vriend

In de lente stuurt je brein ook je metabolisme in een nieuwe richting. Een van de gevolgen daarvan is dat je actiever wordt. Begin met hardlopen of pak het weer op. Doe daarbij de spieropbouwende oefeningen en voor je ’t weet ben je verslaafd aan rennen.

Tip: Ga zelf rennen op een vaste momenten. Ga je na een tijdje lekker sluit je aan bij een groep en loop samen.   

3. Doe aan mindfulness

In het dagelijks leven brengen we zoveel tijd door in het hoofd. Hierdoor ontstaat het risico dat we een worden met onze gedachten. Piekeren, stress en zelf angsten zijn het gevolg. Mindfulness oefeningen hebben niet als doel om je te ontspannen, maar dat is meestal wel het gevolg. Je leert te dansen op de golven. Zoekend naar het grote gelukt, blijkt dat in eens klein en heel dichtbij te zijn.       

Tip: Oefen op vaste momenten. Begin met drie keer per week en bouw dit uit. http://www.gerschurink.nl/audio.php

2. Ga aan de wandel

Na de winterslaap heeft je lichaam ook weer zin om te bewegen. Begin met wandelen, als is ’t even naar de Appie. Zo vang je zonlicht op, wat je vitamine D geeft en vooral energie. Wees bewust van elke stap die je zet, dat verplaatst de aandacht van je hoofd naar je lichaam.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: